مقدمه:
یکی از عواملی که در توسعه و رشد بازار سرمایه نقش موثری دارد آشنایی سرمایه گذاران و معامله گران بازار سرمایه با روشهای تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و افزایش توان تحلیل گیری آنهاست . بی شک از طریق تجزیه وتحلیلدقیق و هوشیارانه می توان ریسک بازار سرمایه وتجزیه و تحلیل دقیق و هوشیارانه می توان ریسک بازار سرمایه یا مخاطره سرمایه گذاران را تقلیل داد و جلوی ضرر و زیان افراطی و ناشی گری حاصل از برایند سرمایه گذاری را خنثی نمود. با توجه به سیاست های اخیر بورس اوراق بهادار در خصوص گسترش جغرافیایی و موضوعی بورس که در پی آن تالارها متعدد منطقه ای در اقصی نقاط کشور ایجاد شده است یقیناً می طلبد که فرهنگ عامه سرمایه گذاری در بازار سرمایه تقویت گردد. یکی از این عوامل موثر و تقویت کننده که به نوبه خود می تواند سبب تداوم رشد و توسعه بورس اوراق بهادار گردد و سر منشا گفتمان بهتری در مدیریت نقدینگی جامعه و مبحث فاینانس شرکتها باشد بدون تردید گسترش آموزشهای مورد نیاز جهت انجام معاملات سود مند و در وهله بعد آموزشهای لازم در خصوص مهارت تحلیل گری و تجزیه و تحلیل اوراق بهادار است. زیرا هر اندازه که بینش و درک سرمایه گذاران و معامله گران در این زمینه ها افزایش یابد از رکودهای لحظه ای ، ترقی قیمتها بصورت حبابی و واکنش های نابهنگام در معاملات جلوگیری می کند و نه تنها شفافیت و روشنگری در معاملات را تقویت می کند بلکه بازار را به سمت و سوی کارا بودن سوق خواهد داد. بدیهی است که این امر با افزایش انگیزش ، رقم معاملات در بورس را نیز ترقی داده و از نظر حجم معاملاتی فاصله بورس ایران را با کشورهای هم ردیف خود کاهش خواهد داد. با این مقدمه کوتاه مقاله حاضر بیان می دارد که در خصوص آنالیز قیمت سهام و سرمایه گذاری در داراییهای مالی در ادبیات مالی سه دیدگاه کلی وجود دارد که شامل روش بنیادین (fundamental) روش چارتیست یا تکنیکال (technical) و روش تئوری مدرن پرتفولیو (MPT) است که در ادامه این مبحث به آنها پرداخته می شود.
تاریخچه بررسی:
ریشه های ایجاد بورس اوراق بهادار در ایران به سال ۱۳۱۵ باز می گردد درز این سال یک کارشناس بلژیکی بنام ران روترفلد به همراه یک کارشناس هلندی به درخواست دولت ایرالن درباره تشکیل بورس اوراق بهادار مطالعاتی نمودند و طرح تاسیس و اساسنامه آنرا تنظیم کردند.
در همان سال یک گروه کارشناسی در بانک ملی نیز به مطالعه این موضوع پرداخته بودند و در سال ۱۳۱۷ گزطارش کامل درباره جزئیات مربوطه به بورس اوراق بهادار تهیه کردند.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه بررسی
فصل اول: سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار
سود آوری
نسبت قیمت به درآمدثبات نسبی سود آورینقد شوندگی
درصد سهام
ترکیب سهامداران
اطلاع رسانی
عوامل کلان و سفارش خرید و فروش و انواع آن
فصل دوم: انواع معاملات و مراحل انجام آنها
انواع معاملات
مراحل انجام معاملات انفرادی
مراحل انجام معاملات گروهی (ددد)
مراحل انجام معاملات گروهی (ررر) و انواع آن
فصل سوم: سهامداران چه حقوق و تعهدی دارند
حق سهیم شدن در سود شرکت
حق تقدم در خرید سهام جدید شرکت
حق غیر مالی
حق رای
حق انتقال سهم
تعهدات سهامدار
اصول سرمایه گذاری بلند مدت
فصل چهارم: ۱۰ نکته برای سهامداران
فصل پنجم: شاخص کل و بازده پر تفوی
مفهوم شاخص
شاخص کل در سال ۱۳۸۲
مفهوم P/E
حسابداری
تورم
تفسیری دیگر P/E
تنها به اتکای P/E سهام نخرید
فصل ششم: تفاوت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و اندوخته در چیست
ارزش پر تفولی و تحلیل شرکتهای سرمایه گذار
عرضه و تقاضا
منابع
دانلود فایل
:: موضوعات مرتبط:
دانشجویی ,
,
:: برچسبها:
سرمایه گذاری در بورس ,
سرمایه گذاری ,
:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0